Dorpsbelangen Hellum

 

Aangepast zoeken
Start.Het Dorp.Nieuws.ACH.Agenda.Contact.media & Links.Verenigingen.

 

Foto’s
Koeiendans 2017 bij familie Van Tilburg - Koeien voor het eerst weer naar buiten
22 maart 2017 - Voor het eerst in het jaar mogen de koeien van Zandhoeve Holsteins van de familie Van Tilburg in Hellum weer van de stal de weide in. Elk jaar weer een erg mooi gezicht om die vrolijke dames te zien rennen, springen, etc. van de stal naar de weide!
De familie van Tilburg bood de bezoekers koffie, thee en ranja aan met daarbij een plakje cake. De kids konden zich vermaken met een rondrit op de quad tussen de koeien in de weide door.

[Naar dit fotoalbum »]
[Bekijk het verslag op Youtube »]
[Bekijk beelden vanuit de lucht gefilmd door Piet Keijzer jr. met een drone »]
   
NLdoet 2017
11 maart 2017 - Op 11 maart 2017 was weer het weekend van NLdoet. Deze keer werd het muurtje aan de oostkant van de erfafscheiding van de kerk aangepakt. Kapotte versleten bakstenen werden verwijderd om later vervangen te worden door andere nog goede oude bakstenen.

[Naar dit fotoalbum »]
   
Persaandacht 1oktober 2015 nav aardbeving Hellum op 30 september 2015 20:07 uur
1 oktober 2015 - Vandaag was er een hoop pers neergestreken achter de kerk. Allemaal naar aanleiding van de aardbeving die gisteravond 30 september 2015 plaatsvond rond 20:07 uur. De aardbeving had een kracht van 3.1 op de schaal van richter en had het epicentrum vlak langs de snelweg halverwege tussen het sportveld en de Populierenlaan volgens diverse kaartjes.

Pers dat in ieder geval aanwezig was:
  • Radio Noord (live met straalwagen)
  • TV Noord (opnamen door verslaggeefster Anja Otto)
  • RegioFM (foto's en verhalen voor website)
  • 't Bokkeblad
  • NPO Radio 1 (opname interviews)
Op Bijgaande foto's een sfeerverslag van de drukte. Videomateriaal hebben we ook, maar ivm een druk agenda van uw webmaster komt dit later.

Foto's op originele grootte en zonder watermerk zijn verkrijgbaar via de webmaster.

[Naar dit fotoalbum »]
   
Open monumentendag 2015
12 september 2015 - Op 12 september 2015 was er weer de Open monumentendag met als thema dit jaar "Kunst & ambacht". Speciaal in de spotlight gezet werd de Haanssluis aan het begin van de Haansvaart bij het Schildmeer. De in 2010 volledig gerenoveerde handbediende sluis was volledig te bewonderen en ook meerdere malen tijdens de Open monumentendag bediend. In dit fotoalbum enkele foto's van de Walfriduskerk en veel foto's van de Haanssluis.

[Naar dit fotoalbum »]
   
Opening "Helmster Ommetje 5 km"
18 april 2015 - Op 18 april 2015 werd het "Helmster Ommetje 5 km" geopend door burgemeester Geert-Jan ten Brink van de gemeente Slochteren. Het ommetje is een korte wandeling op het platteland voor bewoners en recreanten.

[Naar dit fotoalbum »] [Bekijk het verslag op Youtube »]
[Download flyer op website Landschapsbeheer Groningen]
   
Koeien in de wei 2015
11 april 2015 - Voor het eerst dit jaar mogen de koeien van de familie Van Tilburg weer in de wei. Zaterdag 11 april 2015 rond 10:15 uur mochten ze hun stal verlaten en genieten van het gras in het weiland.

[Naar dit fotoalbum »] [Bekijk het verslag op Youtube »]

NL Doet bij de kerk